söndag, augusti 13, 2006

2006-08-13

Söndag

Dagens namnsdagsbarn: Kaj
Dagens ordspråk: Den frånvarande får nöja sig med de närvarandes beslut.

+ 18 grader Regnskurar

Nu är vi tillbaka hemma igen efter en vecka i Danmark.
Vi har haft det jättetrevligt men sol, bad, utflykter och Köpenhamn med Ströget och Tivolibesök.

På Onsdagen åkte vi till Gillelejehamn, jag bara älskar denna lilla by. När vi var där så åt vi på en liten resturang som ligger i hamnen sen köpte vi klabbklor som vi kokade och åt på kvällen. Detta tyckte barnen var jättespännande.

Ingen tripp tillsammans med Eléonore och barnen utan ett litet missöde.

Vi åkte med tåg till Köpenhamn och Tivoli på Torsdagen där vi var en heldag och troligtvis där tappade Elli sina bilnycklar.
Detta upptäckte vi inte förrän vi skulle packa in i bilen.

Sån tur var så åkte vi på Lördagen och Toni kom efter på Måndagen så vi hade ju hans bil.

Vi bestämde oss på Torsdagen att vi skulle åka hem på Fredagen i stället för tidigt på Lördag morgon, stugan skulle vara städad och klar kl. 10:00 och för att lilla Tindra grät hjärtskärande för hon längtade så efter sin katt "Lilleman".
När vi packat färdigt allt på Fredagen och skulle stoppa in våra saker i bilarna så upptäckte Elli att hennes nycklar inte fanns. Jag tror att vi gick i genom stugan och våra packninger 3ggr. innan vi fick klart för oss att där fanns dom inte. Vi ringde Tivoli men dom hade inte fått in några nycklar.Så det var bara att stuva in allt i Tonis bil och sätta oss och åka hem.

Väl hemma letade Elli efter extra nyckel, men inte heller den fanns. Så i går fick vi snällt hyra en bilkärra åka tillbaka till stugan dra upp bilen på kärran och åka hem igen. Så lätt gick det ju nu inte. När vi väl kom fram med kärran till stugan och bilen så fattades veven till vinchen så vi fick åka och köpa en skiftnyckel så att Toni kunde använda den som vev bara detta var tungt och tog längre tid än med en vev.
Elli är en duktig tjej som både dragit handbroms och lagt i växel så det krävdes en stak man till detta. Efter som att hon är så ordentlig min lilla dotter så var ju bilen låst med larmet också så att öppna bilen utan nyckel är ju inte att tänka på. Men Toni fick upp den på kärran till slut.
Sen kunde vi åka hem igen. Resan tillbaka tog lååång tid för det gick bara att köra i 70 km. För kom vi över 70 så började hela ekipaget att svaja. Vi lämnde Åsa 11:45 och var hemma här igen kl.00:30.

Men trots detta har vi haft det jättemysigt.

Så idag tänker jag inte sätta mig i en bil igen utan skall bara ta det luuuungt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ni har haft en härlig semester förutom det lilla missödet.
Ska bli kul att se foton från resan.
Kramar om

Anonym sa...

Ujujuj, vilken tripp och vilket jobb ni haft!!! :-s

Skönt att ni är hemma, välbehållna i alla fall!
Kram Malin R

Anonym sa...

Låter som en härlig vecka men vilken otur va´jag förstår inte vad ni råkar ut för... Ja, ja slutet gott allting gott!
Kram

Anonym sa...

Oj, oj, oj Bettan... det verkar vara något särskilt med era semestrar och bilar... Vilket krångel!!! Skönt att ni haft allt det roliga innan iallafall så ni slapp gå och gräma er över detta hela veckan. Vårt brdbandsmodem pajjade av åskan förra veckan, så nu sitter jag och lånar syrrans dator hemma hos mamma en stund. det är så jobbigt att inte kunna surfa när man vill. (I-lands problem ;-) ) Hoppas det löser sig snart. Blir det mara snart? saknar dig!

Kram evelina

Anonym sa...

Ni verkar ju haft en bra vecka trotts alla missöden.
Ha det gott.
Kram Eva-Lena

Anonym sa...

Ååååh, välkommen hem mossan!!
Jag säger bara en sak, Toni han måste ha stor portion tålamod!!! Sicken osis ni har när ni är ute på äventyr! Fast det är kul för oss bloggläsare...det blir sååå spännande!
Gött att ha er hemma igen! Skall bli kul att få se alla foton och scrappade alster från denna semestern!
KRAAAAAAMar i massor!!!